about2017-08-26T02:44:30+02:00

Välkommen till Frendberg

Vi har specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik.

Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens matt producerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger. Till detta kommer en samling av svenska 1900-tals mattor eftersom vi tidigt insåg vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal. Vi har också vår ”Contemporary Collection” som är speciellt framtagen med tanke på 1900-tals design. Denna passion har också medfört att Amir är av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman.

SVENSK DESIGNADE MATTOR LENA FRENDBERG SWEDISH CARPETS

Här finner du en samling av svenska 1900-tals mattor eftersom vi tidigt insåg vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal.

ORIENTALISKA MATTOR……AMIR FRENDBERG

Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik. Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens matt producerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger.

RÅD FRÅN MATTEXPERTER

Vi blir ofta förfrågade och citerade i press som mattexpert vilket vi är stolta för. Här hittar du ett urval av press och artiklar där vi och andra mattexperter bjuder på några goda råd inför ditt köp av svensk designade mattor eller orientaliska mattor.