OM OSS

Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik.

Vi på Galleri Frendberg älskar mattor och genom vår kärlek till dom erbjuder vi det bästa resultatet av mattaffärer.

Galleri frendberg

Svenska och Orientaliska mattor är vår specialitet

Amir och Lena Frendberg är grundarna och de drivande krafterna bakom galleri Frendberg. De grundade sin verksamhet 1975 i Karlstad med stöd av Amirs familj i Iran. Succén var självklar och verksamheten växte till att inkludera ett antal gallerier både i Sverige och i USA.

Idag fokuserar Amir och Lena på Galleri Frendberg, vilket har möjliggjort att de kan ägna sig åt sina stora passioner – antika persiska och gamla svenska mattor. Denna passion har också medfört att Amir är av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman.

Alla hushåll förtjänar kvalitativa, antika mattor av hög kvalité.

- Amir Frendberg
Våra mattor

Svenska och antika orientaliska mattor är vår specialitet

Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens mattproducerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger.

Till detta kommer en samling svenska 1900-tals mattor eftersom vi tidigt insåg vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med nästa köp.

Vi på Galleri Frendberg arbetar ständigt med att hjälpa kunder med deras mattor, både i form av försäljning men även vid reparation & tvätt. Kontakta oss gärna så ser vi hur vi kan hjälpa just dig.