OM OSS

Galleri Frendberg

Vi älskar mattor och erbjuder en unik kollektion som vi samlat på oss under åren. 

Galleri frendberg

Svenska och Orientaliska mattor

Amir och Lena Frendberg är grundarna och de drivande krafterna bakom Galleri Frendberg. De grundade sin verksamhet 1975 i Karlstad med stöd av Amirs familj i Iran. Företaget växte snabbt och expanderade både i Sverige och till USA.

Idag fokuserar Amir och Lena på Galleri Frendberg, Linnégatan i Stockholm, vilket har möjliggjort att de kan ägna sig åt sina stora passioner – svenska mattor och antika persiska mattor. 

Denna passion har även medfört att Amir är av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman.

Alla hushåll förtjänar kvalitativa, antika mattor av hög kvalité.

- Amir Frendberg
Våra mattor

Svenska och antika orientaliska mattor är vår specialitet

Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens mattproducerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger.

Till detta kommer en stor samling svenska 1900-tals mattor, bland dessa finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med nästa köp.

Vi på Galleri Frendberg hjälper kunder med deras mattor, både i form av försäljning men även vid reparation & tvätt. Kontakta oss gärna så ser vi hur vi kan hjälpa just dig.